Vakantie 2013

  • Rian en Karin

    Hallo Lesbosfans,

    Wij, 2 dames, gaan dit jaar voor de 5e keer naar Lesbos. De eerste 2 jaar hebben we in Petra gezeten (Kaliroi en Fotula). Daarna in Molyvos in Elpiniki, Greengarden en dit jaar weer Greengarden. We hebben heftig geprobeerd dit jaar niet te gaan omdat we ook wel een keer een ander eiland willen zien, zoals Chios, Karpathos, Samos etc. Maar er werd maar niet geboekt dus bleek dat we toch meer naar ons gevoel moesten luisteren en dat is GELUKKIG Lesbos weer geworden. We verheugen ons er weer op. We hebben in al die vakanties veel gedaan en ontdekt met auto, scooter en de benenwagen. We “wandelen” oa op de boekjes van Sigrid en Mike. Aangezien we blijkbaar niet van dit eiland afscheid willen/kunnen nemen hebben we ons aangemeld voor dit prikbord.

    We hopen zo veel informatie te kunnen delen met jullie en vice versa.

  • Mariët

    Jullie zijn duidelijk ook Lesbosverslaafden. Daartegen vechten helpt niet, wij hebben het opgegeven maar wij zijn al wat ouder.

    Probeer het nog eens een keer, terugkomen zal je altijd blijven doen denk ik, althans zo klinkt het wel.:D

  • Ilse en Sylvia

    Ook wij komen al voor de negende keer op Lesbos (Skala Eressos) en waren ook echt overtuigd dat we dit jaar eens naar een ander eiland zouden gaan.

    Na veel rondgekeken te hebben kwamen we toch weer uit op het mooie Lesbos,maar dit keer dus wel na veel wikken en wegen een andere plaats te weten Skala Kalloni (Kalloni Beach Villa's).

    Wij hebben ook altijd 2 weken een auto tot onze beschikking en trekken er ook zoveel mogelijk op uit, zowel “on the road als off the road”.

    We zijn dit keer van plan om eens wat meer van het oosten en zuiden te bekijken dus als iemand nog leuke tips heeft?

    Ook voeren wij onze super leuke en leerzame hobby op Lesbos uit te weten Geocaching waardoor je ook op de mooiste plekjes komt, echt een aanrader…..

  • Rian en Karin

    Hoi,

    Jazeker, ook het oosten en zuiden van Lesbos is het verkennen waard. De natuur verschilt nogal van de Eressoskant.Aan de kant van Achladeri zijn de watervallen van pessa. In de zomer droog natuurlijk,maar in de omgeving met pijnboombossen kun je prachtig wandelen. Vatera is bekend door de lange stranden,wij vonden het water lekker warm vergeleken met Eftalou/Molyvos/Petra. Wel wild water. Wij zijn naar de tempel van Dionyssos gelopen,kan ook met auto .Wij vonden Plomari een leuke ‘werkstad’ met kleurrijke huizen,een aantal leuke terrassen en verderop Melindastrand. Het Moriaviaduct vonden wij mooi en de wandeling er naar toe vonden we nog leuker. Lekker Grieks dorp en na bewonderen van lampionbloemen kregen we spontaan zaadjes mee. Ze kwamen niet uit,eigenwijs Grieks haha.Agia Paraskevi is een prachtig dorp met prachtige huizen en bepaald niet arm. We hebben zoveel tips,die zijn niet echt allemaal op te schrijven.Hoofdstad Mytilini vinden wij ook leuk met mooie musea en een lekkere “werkhaven”. Met de haven van Rotterdam als achtergrond voelden we ons best thuis.De opgravingen van Naos Messon zijn volgens ons de moeite waard. Zoveel moois. Veel plezier.

  • Ilse en Sylvia

    Hoi,

    Zo te lezen hebben we toch al heel wat van de zuid kant gezien. De pesaswatervallen zijn we inderdaad al geweest,helaas in de zomer een klein stroompje maar dat maakte de wandeling er naar toe weer goed. Het aquaduct van Moria is inderdaad ook zeker de moeite waard. Ook zijn wij de Olympus opgeweest een prachtig uitzicht heb je dan.

    We zijn wel van plan dit jaar Melinda,Plomari en Agios Isidoros te gaan bezoeken. Vatera zijn we ook geweest,zeker heel mooi strand.Ook de plaatsjes aan de golf van Gera willen we bezoeken en dan natuurlijk het oosten,kortom nog genoeg om te bekijken,lekker vooruitzicht.

    Helaas in de tijd dat wij gaan is het te warm om hele wandelingen te maken,maar met de auto komen we ook een heel eind.

    Het prettige is dat we dit jaar wat centraler zitten om vanuit Skala Kalloni tripjes te maken naar alle kanten van het eiland. Heeft iemand er toevallig ervaring mee om vanaf Skala Kalloni naar Molivos te rijden hoelang dit is,er staat nl overal 20-30 minuten is dit ook echt zo?

  • Rian en Karin

    Hoi,

    Wij verblijven in Molyvos en gaan regelmatig naar Skala Kalloni. Het water is een stuk warmer en je kunt normaal het water inlopen. Dat is bij Molyvos niet mogelijk zonder schoenen. Wij rijden dit stuk zowel met de auto als de scooter en met de auto is dat idd ong 30 min.Het ligt eraan of je een langzame toerist voor je hebt of niet. Met de scooter is het ong 45 min. De rit is trouwens erg mooi en natuurlijk zeer bochtig op bepaalde stukken.