Afbeeldingen plaatsen:

A) Het plaatsen van een foto die al ergens op het internet staat:

Klik op het 7de icoontje (afbeelding) boven dit tekstschermpje. Windows kán een waarschuwing geven dat er een script wordt geopend. Klik dan op de balk en sta het toe. Plaats nu de URL van de afbeelding in het geopende dialoogscherm. De afbeelding wordt nu in je berichtje getoond.

NB: Let er wel op geen inbreuk te maken op de auteursrechten van de eigenaar van de foto's. Veel eigenaars van websites stellen bovendien dit “hotlinken” niet op prijs, omdat dit ten koste gaat van hun bandbreedte. Dus lees eerst aandachtig hun disclaimer!

B) Is het een foto/afbeelding die op je eigen computer staat:

Ga dan naar: http://www.tinypic.com

* Klik op “bladeren” en selecteer de te plaatsen foto.

* Selecteer (indien de foto erg groot is) in de balk “verkleinen” Message board (640x480)

* Klik op “upload now”

* Klik op “copy” achter de tweede regel van bovenaf (IMG Code for Forums & Message Boards)

* Ga naar het berichtje op het prikbord en klik op de plek waar de foto dient te komen op de rechtermuisknop en kies voor “plakken”.

* De foto/afbeelding verschijnt nu in je berichtje.

Link plaatsen:

Klik op icoontje 6 (zie afbeelding hierboven). Plaats de URL en de benaming ervan in de dialoogschermen. Windows kán een waarschuwing geven dat er een script wordt geopend. Klik dan op de balk en sta het toe. Plaats nu de URL in het geopende dialoogscherm. De link wordt nu in je berichtje getoond.

Het prettige is dat je altijd eerst je bericht kunt BEKIJKEN voor je het daadwerkelijk plaatst zodat je echt kunt zien of je het goed hebt gedaan.

Gebruik deze mogelijkheid dus ook.

Succes!!!