Naar Lesbos

  • Jan N

    Ik ben van plan om tussen Kerst en Nieuwjaar naar Mytilini te gaan en op zoek naar een redelijk geprijde reis. Een retour naar Athene is rond de Eur 170 te boeken, maar een retour Mytilini kost ongeveer 370 Euro.

    Een alternatief zou zijn om vanuit Piraeus met de boot te gaan. Wie weet waar ik de tarieven van NEL lines en GA Ferries op internet kan vinden?

    Wanneer iemand een ander vliegtarief naar Mytilini kent hoor ik dat graag!

    Groet Jan

  • Alfa.

    Kijk eens op de volgende url.

    http://www.grieksegids.nl/boot/index.html

    Succes!

    Leo.

  • Jan N

    Bedankt Leo, maar hier zie ik geen Ferry diensten van Piraeus naar Mytilini. Mijn eventuele bedoeling is om te vliegen naar Athene en dan per boot naar Mytilini.

    Groet Jan

  • François

    voor de ferrie:http://www.ferries.gr/booking/

    Andere mogelijkheid is in Ath een binnenlandse vlucht (3maal daags) met Aegean http://www.aegeanair.com/aegeangr/of met OlyAirw: http://www.travelnow.com/index.jsp

  • Henny

    probeer deze link even en succes

    www.nel.gr en ga naar english

    kalo taxidi

    Henny

  • Jan N

    Hoi,

    De binnenlandse vlucht ATH-MJT-ATH is zowel bij OA en Aegean Eur 180. Helaas is dan de som van de beide apart geboekte vluchten ongeveer gelijk aan een retourtje van OA AMS of BRU - MJT.

    Mijn plan is om tijdens een van de kerstdagen naar Mytilini te vliegen en dan voor Oud en Nieuw weer terug. Voor zo'n korte periode wil ik echter niet te veel uitgeven, vandaar m'n zoektocht.

    Helaas heb ik op de site www.ferries.gr geen prijzen kunnen vinden.

    Groet Jan

  • Jan N

    Hoi Henny,

    Helaas kan ik ook hier geen tarieven vinden. Veel van de links zowel op het griekse als het engelse gedeelte functioneren nog niet. Ik zal NEL Lines bellen voor de prijs.

    Tja begon het charterseizoen maar weer……

    Groet Jan

  • François

    Beste jan

    ik ben zojuist terug van lesvos. Mijn info komt voor u misschien wat laat:een ticket voor Piraeas-Mythilini kost ongeveer 25 euro. De bus (2 uur rijden) van de luchthaven naar Piraeus kost 2.9 Euro.

    Reserveren hoeft normaal niet. Laat iets weten als u ook de uren wenst te kennen.

    François

  • Jessica

    Beste Francois,

    dit zijn “bootprijzen” neem ik aan, maar hoe lang doet een boot er wel niet over, dat lijkt me een hele tijd?

    Van de zomer ben ik naar Kreta gevlogen met een tussenstop op Lesvos, maar daar heeft niemand nu iets aan natuurlijk :-)

    groetjes, Jessica

  • François

    Hello Jessica

    een boottocht met de gewone ferrie doet er 12 à 13 uur over. D.w.z. ‘s avonds rond 5 uur vertrekken, slapen op de boot en ’s morgens aankomen. In de zomerperiode, als de zee rustig genoeg is, vaart de Kenderis op 6 uur van Piraeas naar Mithilini.Halvering van de duurtijd en verdubbeling van de kostprijs.

    groetjes van François